ARTIKKELIT

Kun palkkaat yritykselle sähköurakoitsijaa, esitä palveluntarjoajalle ainakin nämä 5 kysymystä!

Sähköurakoitsijan valinta on kriittinen päätös, joka vaikuttaa yrityksesi toiminnan turvallisuuteen, tehokkuuteen ja luotettavuuteen. Jyty-Sähkön asiantuntijoina haluamme korostaa viiden tärkeän kysymyksen esittämisen merkitystä, jotta voit tehdä päätöksesi turvallisin mielin:

  1. Onko teillä pätevyydet ja vakuutukset kunnossa?

Pitkän kokemuksemme pohjalta suosittelemme varmistamaan, että sähköurakoitsijalla on voimassa olevat ja riittävät pätevyydet sekä vakuutukset. Pätevyydet takaavat, että urakoitsija on saanut tarvittavan koulutuksen ja osaamisen turvallisten sähkötöiden suorittamiseen. Voimassa olevat ja kattavat vakuutukset puolestaan suojaavat sekä urakoitsijaa että asiakasta mahdollisissa vahinkotilanteissa. 

Jyty-Sähköllä on S1-pätevyys sähköurakointitöiden tekemiseen sekä AT-pätevyys antenni- ja tietoverkkotöihin. Lisäksi meiltä löytyy seuraavat RALA-pätevyydet: Sähköasennukset; Liike-, toimisto- ja julkiset –rakennukset (16.1.3), Sähköasennukset; muut rakennukset ja rakennelmat (16.1.7) ja Sähköteknisten tietojärjestelmien asennukset; viestintä-, antenni tai tietoverkkojärjestelmät (16.2.1). Sähköasennuksista huolehtivilla asentajillamme on kaikilla sähkötyöturvallisuuskortti, työturvallisuuskortti, ensiapukoulutus ja monilla myös tulityökortti ja jännitetyökoulutus. Valttikortit löytyvät luonnollisestikin kaikilta asentajiltamme.

2. Millainen kokemus teillä on tämäntyyppisistä sähkötöistä?

Kysy sähköurakoitsijalta, millaista kokemusta heillä on juuri sellaisista sähkötöistä, joita yrityksesi tarvitsee! Tämän kysymyksen avulla voit varmistaa, että sähköurakoitsija pystyy sujuvasti ja ammattimaisesti hoitamaan projektisi. Esimerkiksi Jyty-Sähkö on erikoistunut liike-, toimisto- ja teollisuusrakennusten sähköurakointitöihin sekä teleasennuksiin ja ATK-kaapelointeihin. Sillä löytyy erikoisosaamista myös mm. sähköautojen latausasemien asennuksesta ja valaistuksen uudistusprojekteista.

Valitse kokenut ja luotettava sähköurakoitsija!

3. Voitteko antaa suosituksia tai arvioita aikaisemmilta asiakkailta?

Luotettavan sähköurakoitsijan tunnistaa positiivisista palautteista ja onnistuneiden projektien historiasta. Pyydä urakoitsijalta suosituksia tai arvioita aiemmilta asiakkailtaan, jotta saat käsityksen heidän työnsä laadusta ja asiakastyytyväisyydestä! Voit tutustua joihinkin Jyty-Sähkön referensseihin nettisivujemme kautta osoitteessa: https://www.jyty.fi/asiakkaat/

Kannattaa myös tarkistaa, kuuluuko urakoitsija Vastuu Groupin Luotettava Kumppani -ohjelmaan (entinen tilaajavastuu.fi)! Luotettava kumppani -palvelun kautta työn tilaaja voi helposti tarkistaa, onko sähköurakoitsija hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Jyty-Sähkö liittyi Luotettava Kumppani -ohjelmaan vuonna 2014.

4. Tarjoatteko työllenne takuun?

Varmista, että sähköurakoitsija antaa työlleen takuun! Ammattitaitoinen sähköurakoitsija, joka seisoo työnsä takana, osoittaa luottavansa oman työnsä laatuun ja sitoutuu korjaamaan mahdolliset jälkikäteen ilmenevät ongelmat. 

Jyty-Sähkö noudattaa sähköasennusurakoissa yleisiä sopimusehtoja YSE 1998. Sopimusehdot on tarkoitettu nimenomaan elinkeinonharjoittajien välisiin rakennusurakkasopimuksiin. Sopimusehdot soveltuvat muutoksitta myös sivu- ja aliurakoihin. Teollisuuskohteiden sähkö- ja automaatiotöissä noudatamme YSE NLM 10:aa, jotka on tarkoitettu käytettäviksi koneiden sekä mekaanisten, sähköisten ja elektronisten laitteiden asennustoimituksissa.

5. Kuinka käsittelette odottamattomia ongelmia tai muutoksia projektin aikana?

Projektit voivat aina kohdata odottamattomia haasteita. Kysymällä sähköurakoitsijalta, miten he käsittelevät tällaisia tilanteita, saat arvokasta tietoa heidän joustavuudestaan ja ongelmanratkaisukyvystään. Jyty-Sähkössä arvostamme avointa viestintää ja tehokasta ongelmanratkaisua. Sähköasennusasiakkaillemme kykenemme järjestämään sovittaessa apua hätätapauksissa 24/7.

Valitessasi sähköurakoitsijaa yrityksellesi, nämä kysymykset auttavat sinua arvioimaan urakoitsijan pätevyyttä ja luotettavuutta. Me Jyty-Sähkössä ymmärrämme, kuinka tärkeää on löytää oikea kumppani sähkötöihin. Olemme täällä auttamassa sinua kaikissa sähköurakointiin liittyvissä tarpeissa. Ota yhteyttä jo tänään, niin keskustellaan, kuinka voimme olla avuksi yrityksesi sähköprojekteissa!

Scroll to Top