ARTIKKELIT

Mistä tiedät, että teollisuus- tai liikekiinteistössäsi olisi aika suorittaa sähkösaneeraus?

Sähköjärjestelmien kunnosta huolehtiminen on kriittistä teollisuus- ja liikekiinteistöissä, joissa turvallisuus ja toimivuus ovat ensiarvoisen tärkeitä. Sähkösaneeraus voi olla ajankohtaista, kun vanha sähköjärjestelmä ei enää vastaa nykyajan vaatimuksia tai kiinteistön käyttötarpeita. Erityisesti yli 30 vuotta vanhoissa rakennuksissa on syytä harkita sähkösaneerausta, mutta myös uudemmissa tiloissa voi olla tarpeen tehdä päivityksiä, sillä sähkötekniikka kehittyy nopeasti.

Merkkejä, että sähkösaneeraus on ajankohtainen

Seuraavat oireet voivat kertoa siitä, että teollisuus- tai liikekiinteistön sähköjärjestelmä on tullut tiensä päähän:

  1. Välkkyvät valot: Jos valot vilkkuvat tai himmenevät usein, se voi viitata sähköjärjestelmän ongelmiin.
  2. Usein palavat sulakkeet: Toistuvat sulakkeiden palamiset ovat selvä merkki siitä, että järjestelmässä on ylikuormitusta tai muita vikoja.
  3. Palaneen käryn haju: Palaneen käry voi olla erittäin vakava merkki, joka viittaa mahdollisiin paloturvallisuusriskeihin.
  4. Tummat jäljet pistorasioissa ja valaisimissa: Nämä voivat olla merkkejä ylikuumenemisesta ja mahdollisista sähkövioista.
  5. Pistorasioiden vähäinen määrä ja huono sijainti: Vanhoissa kiinteistöissä pistorasioita on usein liian vähän tai ne sijaitsevat hankalissa paikoissa, mikä vaikeuttaa nykyaikaisten sähkölaitteiden käyttöä.

Sähkösaneerauksen hyödyt teollisuus- ja liikekiinteistöissä

Sähkösaneeraus parantaa turvallisuutta ja toimivuutta monin tavoin:

  1. Paloturvallisuus: Vanhoissa sähköjärjestelmissä on usein suurempi paloturvallisuusriski. Uudistamalla järjestelmän voi merkittävästi vähentää tätä riskiä.
  2. Toiminnan jatkuvuus: Uudistettu sähköjärjestelmä vähentää sähkökatkojen ja muiden ongelmien riskiä, mikä on erityisen tärkeää teollisuus- ja liikekiinteistöissä, joissa keskeytykset voivat aiheuttaa suuria taloudellisia menetyksiä.
  3. Energiatehokkuus: Uudet sähköjärjestelmät ovat yleensä energiatehokkaampia, mikä voi tuoda merkittäviä säästöjä energiakustannuksissa.
  4. Vikavirtasuojat: Nykyään lähes jokaisen sähköasennuksen tulee olla vikavirtasuojan takana turvallisuuden vuoksi. Tämä varmistaa paremman suojan sähköiskuja vastaan.

Milloin viimeksi tarkistit kiinteistösi sähköjärjestelmän?

Sähköturvallisuus on asia, jota ei pidä laiminlyödä. Jos et muista, milloin teollisuus- tai liikekiinteistösi sähköjärjestelmä on viimeksi tarkastettu, on hyvä hetki pyytää Jyty-Sähkö Oy:n ammattilainen arvioimaan sen kunto. Säännölliset tarkastukset ja kunnossapito voivat estää vakavat ongelmat ennen niiden syntymistä.

Jyty-Sähkö on erikoistunut teollisuus- ja liikekiinteistöjen sähkösaneerauksiin. Meillä on vankka kokemus ja osaaminen erilaisten sähkösaneerausten toteuttamisessa. Tarjoamme asiantuntevaa palvelua, joka parantaa kiinteistösi turvallisuutta ja toimivuutta. Toimipisteemme sijaitsee osoitteessa Kiitoradantie 11, 01530 Vantaa, josta kykenemme palvelemaan yrityksiä koko PK-seudulla.

Jos teollisuus- tai liikekiinteistösi sähköjärjestelmä kaipaa tarkastusta tai saneerausta, ota rohkeasti yhteyttä!  Turvallisuuden ja toimivuuden parantaminen ovat investointeja, jotka maksavat itsensä takaisin monin tavoin. Jyty-Sähkö auttaa sinua varmistamaan, että sähköjärjestelmäsi on kunnossa ja vastaa nykypäivän vaatimuksia.

Scroll to Top