ARTIKKELIT

Kuusi taitoa, jotka jokaisella sähköasentajalla tulisi olla

Sähköasentajan tarvitsemat taidot voivat vaihdella riippuen siitä, keskitytkö liiketilojen, asuinrakennusten vai jopa vedenalaisiin sähkötöihin. On kuitenkin olemassa muutamia ydintaitoja, joita sinun tulee hallita ennen kuin voit erikoistua millekään erityisalueelle.

  • Täydellinen värinäkö

Johdot on värikoodattu niiden tyypin, koon, toiminnan ja monien muiden standardien mukaan. Värisokeus on yleisempää kuin uskotkaan, mutta jos sinulla on vaikeuksia erottaa johdon värejä, saatat joutua harkitsemaan toista ammattia.

  • Taitavat kädet

Jotkut ihmiset kärsivät käsien hienomotoriikan ongelmista, mutta sähköasentajilla on oltava erittäin vakaat kädet. Erilaisten mekanismien kokoamisen ja purkamisen pitäisi olla sinulle luonnollista. Tulet asentamaan, vaihtamaan ja korjaamaan kaikenlaisia sähkökomponentteja jatkuvasti.

  • Teräksinen mieli

Saatat työskennellä korkealla vaarallisissa olosuhteissa tai ahtaissa tiloissa pitkiä aikoja. Saattaa tulla yllättävä myrsky juuri kun olet purkanut johdot ja laitteet ja olet valmis kokoamaan ne uudelleen. Usein sähköasentajan työ vaatii sopeutumiskykyä vaikeissa olosuhteissa. Sähköasentajien on myös kyettävä työskentelemään hyvin paineen alla tilanteen niin vaatiessa.

  • Avaruudellinen hahmotuskyky

Sinulta odotetaan työskentelyä piirustusten pohjalta. Piirustusten tulkinta vaatii paljon harjoitusta, ja sinun on ymmärrettävä sähkökaaviot perusteellisesti. Virheen jättäminen huomiotta voi johtaa pitkäaikaiseen ja kalliiseen korjaukseen pitkän ajan kuluttua. Vahvat sähkökaavioiden ja -suunnitelmien lukutaidot voivat paitsi vähentää korjausten tarvetta, myös parantaa mainettasi.

  • Analyyttinen osaaminen

Sinun on paitsi ajateltava nopeasti, myös löydettävä ratkaisuja mahdollisimman nopeasti. Jos olet hyvä ongelmanratkaisija, maineesi todennäköisesti heijastaa sitä. Kyky selviytyä vaikeuksista, erityisesti ilman ohjausta, kertoo paljon osaamisestasi urasi aikana.

  • Ihmissuhdetaidot

Sähköasentajan ammatti ei ole pelkästään teknistä osaamista ja vianetsintää – se vaatii myös vahvoja ihmissuhdetaitoja. Ihmissuhdetaidot ovat olennainen osa sähköasentajan työtä. Ne eivät vain paranna päivittäistä työkokemusta, vaan myös rakentavat luottamusta, edistävät tiimityötä ja auttavat luomaan vahvoja, pitkäaikaisia asiakassuhteita. Näiden taitojen kehittäminen on sijoitus, joka tuottaa tulosta koko uran ajan.

Tunnistatko itsesi näiden ominaisuuksien pohjalta? Jos läpäisit tämän tarkistuslistan, onnittelut! Jos sinulla ei ole vielä sähköalan koulutusta, tutki eri koulutusmahdollisuuksia netistä ja aloita kouluttautuminen! Jos sitä vastoin omaat jo vaikkapa sähköasentajan koulutuksen, laita yhteystietosi ja avoin hakemuksesi meille! Meillä saattaa olla osaamisellesi ja lahjakkuudellesi käyttöä hyvinkin pian!22.

Scroll to Top
;