ARTIKKELIT

Mitä asioita tulee ottaa huomioon, kun yrityksenne harkitsee sähköautojen latauspaikkojen asentamista?

Sähköautojen suosio kasvaa jatkuvasti, ja yhä useampi yritys miettii mahdollisuutta sähköautojen latauspaikkojen asentamiseen. Sähköautojen latauspaikkojen suunnittelu ja asennus yrityksessä vaatii kuitenkin huolellista suunnittelua ja valmistelua. Tässä blogissa käsittelemme tärkeitä asioita, jotka on huomioitava mietittäessä sähköautojen latauspaikkoja yrityksessä.

 1. Kysy henkilökunnan tarpeista!
  Ensimmäinen askel sähköautojen latauspaikkojen suunnittelussa on kysyä yrityksen henkilökunnalta, kuinka monta sähköautoa yrityksessä on tai tulee olemaan, ja millaisia lataustarpeita heillä on. Tämä auttaa määrittämään, kuinka monta latauspaikkaa tarvitaan, ja millaiset latauslaitteet ovat tarpeen.
 2. Selvitä tekniset vaatimukset!
  Sähköautojen latauspaikkojen asentaminen vaatii tiettyjä teknisiä vaatimuksia, kuten sähkötehon tarpeen, latauslaitteen tyyppi ja sijoituspaikat. Sähköasennusliikkeen kanssa yhteistyössä voidaan varmistaa, että latauspaikat täyttävät kaikki tarvittavat vaatimukset.
 3. Löydä sopiva paikka latauspaikoille!
  Sähköautojen latauspaikkojen sijoituspaikka on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon. Latauspaikkojen on oltava helposti saavutettavissa ja niiden sijoituspaikkaa on harkittava huolellisesti. Yleensä latauspaikkojen sijoituspaikka on lähellä parkkipaikkoja, ja sen on oltava riittävän lähellä sähköpääkeskusta.
 4. Harkitse latauspaikkojen jakamista!
  Jos yrityksessä on useita sähköautojen omistajia, latauspaikkojen jakaminen voi olla hyvä vaihtoehto. Tämä tarkoittaa, että henkilökunta voi käyttää latauspaikkaa vuorollaan, mikä vähentää tarvetta asentaa useita latauspaikkoja. Latauspaikkojen jakamista voidaan helpottaa esimerkiksi järjestelmällä, jossa asukkaat varaavat latausajan etukäteen.
 5. Huolehdi kiinteistön sähkökapasiteetista!
  Sähköautojen latausasemien asentaminen kiinteistöön voi vaikuttaa kiinteistön sähkökapasiteettiin. Sähkökapasiteetin riittävyyden varmistaminen on tärkeää, jotta sähköautojen lataus onnistuu sujuvasti ja turvallisesti. Tässä joitakin huomioitavia asioita kiinteistön sähkökapasiteetin huomioimiseksi sähköautojen latausasemien asentamisen yhteydessä:
 • Sähkökapasiteetin tarkistaminen: Ensimmäinen askel on selvittää, kuinka paljon sähkökapasiteettiakiinteistössä on käytettävissä. Kiinteistön sähköjärjestelmän yleissuunnitelmassa tulee olla merkintä sähkökapasiteetista. Sähkökapasiteetin riittävyyden varmistamiseksi on hyvä tarkistaa, kuinka paljon sähköä kiinteistössä kulutetaan jo nyt, ja kuinka paljon lisää sähköä sähköautojen latausasemista tulee kulumaan.
 • Sähköpääkeskuksen koko: Sähköautojen latausasemat tulee liittää kiinteistön sähköpääkeskukseen. Sähköpääkeskuksen koko vaikuttaa siihen, kuinka paljon sähköä taloyhtiössä voidaan käyttää samanaikaisesti. Jos sähköpääkeskus on pieni, sähkökapasiteetti voi olla rajallinen, mikä voi vaikuttaa sähköautojen latausasemien käyttöön.
 • Sähköverkon vahvistaminen: Jos kiinteistön sähkökapasiteetti ei riitä sähköautojen lataamiseen, on harkittava sähköverkon vahvistamista. Sähköverkon vahvistaminen tarkoittaa yleensä sähkökaapelin vaihtamista suurempaan tai uuden kaapelin vetämistä, jotta sähkökapasiteetti voidaan kasvattaa.
 • Sähköautojen latausasemien virtarajoitus: Sähköautojen latausasemien virtarajoitus voi auttaa sähkökapasiteetin hallinnassa. Virtarajoitus tarkoittaa, että latausasema rajoittaa sähkövirran määrää, jota se käyttää lataukseen. Virtarajoituksen avulla latausasema käyttää vain sen verran sähköä kuin on saatavilla, mikä vähentää sähkökapasiteetin kuormitusta.
 • Sähköjärjestelmän tarkistus ja huolto: Sähköautojen latausasemien asennuksen yhteydessä on hyvä tarkistaa kiinteistön sähköjärjestelmän kunto ja huoltaa sitä

Kun tarvitset apua sähköautojen latausasemien suunnittelusta ja asentamisesta kiinteistöönne tai yrityksesi käyttöön, älä epäröi ottaa yhteyttä Jyty-Sähköön! Meillä on runsaasti kokemusta ja vahvat referenssit latausasemien asennuksesta.

Scroll to Top