ARTIKKELIT

Loisteputket siirtyvät historiaan: Energiatehokkuutta ja ympäristöä kohennetaan LED-valoputkilla

Uusi aikakausi valaisinteknologiassa on virallisesti alkanut, kun perinteisten loisteputkien myynti päättyi 24.8. Tämä muutos ei ainoastaan merkitse uudenlaista valaistuksen aikakautta vaan myös tärkeää askelta kohti energiatehokkuutta ja ympäristön suojelua. Loisteputkien vaihtuminen LED-valoputkiin on suuri askel eteenpäin myös turvallisuuden kannalta.

Loisteputkien myynnin lopettamisella on merkittäviä vaikutuksia yhteiskunnan energiankulutukseen. Uudet LED-valoputket tarjoavat jopa 50%:n energiansäästön perinteisiin loisteputkiin verrattuna. Tämä ei ainoastaan pienennä yritysten ja kotitalouksien sähkölaskuja, vaan myös auttaa vähentämään hiilijalanjälkeä ja energian tuotannon vaikutuksia ympäristölle. Toinen positiivinen ympäristövaikutus elohopean käytöstä luopuminen. Elohopea on yksi vaarallisimmista ympäristömyrkyistä, mutta sen käyttö on ollut sallittua tietyissä valonlähteissä, kuten T8- ja T5-loisteputkissa.

Loisteputket ovat siirtyneet valaistuksen historiaan

Tulipalojen riskin pienentyminen

 Vanhojen loisteputkien paloturvallisuuteen liittyvät haasteet ovat olleet merkittäviä. Arvioiden mukaan loisteputket ovat olleet syynä noin 200 tulipaloon vuosittain. Näin ollen uuden teknologian käyttöönotto vähentää tulipalojen riskiä huomattavasti, mikä tekee tiloista ja rakennuksista turvallisempia niin asukkaille kuin liiketoiminnalle.

 LED-valaistuksen monipuoliset edut

 LED-valaisimet ovat erinomainen vaihtoehto monestakin syystä. Ne eivät ainoastaan tarjoa huomattavaa energiansäästöä ja pidempää käyttöikää – jopa 100.000 tuntia – vaan myös alentavat ylläpitokustannuksia ajan myötä. Vaikka LED-putket saattavat aluksi tuntua kalliimmilta, niiden sijoitetun pääoman takaisinmaksuaika on yleensä hyvin lyhyt, mikä tekee niistä pitkällä aikavälillä taloudellisestikin järkevän valinnan.

Siirtyminen LED-valoihin: toimintasuunnitelma

Vaikka vanhat loisteputket voidaan käyttää turvallisesti loppuun asti, on suositeltavaa harkita siirtymistä LED-tekniikkaan saman tien, kun otetaan huomioon sähkön hinnan viimeaikainen nousu. Lisäksi kaikkien valonlähteiden vaihtaminen samanaikaisesti on taloudellisempaa, koska se vähentää valonlähdekohtaisia vaihtokustannuksia. Joten jos esimerkiksi tehdashallin valonlähteet vaihdetaan, on järkevää sisällyttää urakaan myös kaikki toimistotilat samanaikaisesti. Kaikki valot kannattaa siis vaihtaa heti, kun yksittäiset loistelamput alkavat sammua tai mennä epäkuntoon.

 Jyty-Sähkö: Asiantuntijat LED-valaistuksen parissa

 Jos olet yritysjohtaja tai rakennusten omistaja, Jyty-Sähkö on valmis auttamaan sinua siirtymään uuden aikakauden valaistusratkaisuihin. Olemme jo vuosien ajan asentaneet LED-valoratkaisuja liike- ja teollisuustiloihin, ja meillä on tarvittava kokemus ja asiantuntemus auttaaksemme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun. Ota yhteyttä, niin voimme yhdessä kartoittaa tilanteesi ja tehdä yrityksellesi kilpailukykyisen tarjouksen – sekä taloudellisesti että aikataulullisesti.

Ota kanssamme askel kohti kestävämpää huomista, jossa teknologia ja vastuullisuus kulkevat käsi kädessä!

Lue myös aikaisempi artikkelimme aiheesta!

Scroll to Top